Wednesday, 29 June 2016

Luna Bucurestilor 1935-1940

 
         În 1935 se inaugura prima editie a Lunii Bucurestilor, eveniment de amploare ce depasea dimensiunea unei simple sarbatori sau expozitii. Luna Bucurestilor a avut un impact important asupra dezvoltarii orasului, cu fiecare editie fiind inaugurate lucrari edilitare semnificative.

Festivalul “Luna Bucurestilor” debuteaza in 1935, sub indrumarea primarului Capitalei Alexandru Donescu. Scopul organizarii unei asemenea serbari era acela de a desfasura diferite expozitii care puteau atrage atentia vizitatorilor catre Capitala; acest fapt genera dezvoltarea comertului, industriei, culturii si turismului. Festivalul s-a desfasurat cu regularitate pana in anul 1940, cand a fost intrerupt si apoi dat uitarii.

Initiativa, inspirata de marile expozitii ce se organizau în Europa, a fost luata de catre primarul Bucurestiului Alexandru Donescu, în cadrul Congresul Uniunii Oraselor de la Arad din 1934. Se urmarea ca acest eveniment sa se desfasoare anual si de asemenea sa se extinda în alte orase. Însa, datorita contextului istoric, au avut loc doar 6 editii în perioada 1935-1940 în Bucuresti, între 9 mai si 9 iunie. Datele alese marcau cu aproximatie doua momente simbolice pentru istoria României, care erau celebrate în cadrul Lunei Bucurestilor: 10 mai, ziua Regalitatii, si 8 iunie, ziua Restauratiei.

Cu exceptia primei editii, fiecare editie a aniversat momente considerate cheie in fondarea natiunii, urmarindu-se o afirmare a identitatii României Mari, relativ recent formate. În acest context, Capitalei i se atribuie un caracter reprezentativ pentru întreaga tara:
1936 – 70 de ani de la sosirea principelui Carol;
1937 – 60 de ani de la razboiul de Independenta;
1938 – 20 de ani de la unirea românilor din 1918;
1939 – centenarul nasterii lui Carol I si 50 de ani de la moartea lui Mihai Eminescu;
1940 – 10 ani de restauratie.
Astfel, printre scopurile acestui eveniment se numarau atât atragerea vizitatorilor din tara, care sa ajunga sa isi cunoasca capitala, cu recentele realizari urbanistice, cât si stimularea dezvoltarii economice.

Presa vremii descria Luna Bucurestiului ca fiind „una din cele mai rodnice idei care a avut darul sa ne lege mai puternic de Capitala prin cunostinta trecutului, atragerea atentiei asupra prezentului si larga viziune a viitorului”.

In tot acest timp, Luna Bucurestilor s-a bucurat de sprijinul unor sponsori precum: Casa Capsa, Cofetaria Nestor, Hotel Athenee Palace, Bazinul de valuri Lido (Hotel Lido), Galeriile Lafayette, Banca Comerciala Romana sau Banca Romanesca.

Festivalul a continuat cu regularitate pana in 1940, cand, din motive politice, a fost intrerupt si nu a mai fost reluat dupa razboi. Festivalul capatase o adevarata amploare, ce a dus la dezvoltarea zonei peisagistice din Parcul Herastrau sau la construirea de bulevarde noi (Cotroceni sau Mosilor).

================================================

1935

Prima editie a Lunii Bucurestilor din 1935 a fost dedicata realizarilor urbanistice si edilitare, fiind anul în care a fost aprobat Planul Director de Sistematizare al Capitalei. Expozitia centrala a avut loc în Parcul Carol I, la care s-au adaugat diferite evenimente în tot orasul. În parcul ce fusese deja amenajat pentru Expozitia Generala Româna din 1906, au fost pastrate constructiile facute pentru aceasta zi, în plus, au fost adaugate alte pavilioane noi. În timp ce expozitia din 1906 a fost momentul de afirmare a stilului neo-românesc, se poate spune despre Luna Bucurestilor ca a consacrat modernismul ca arhitectura a pavilioanelor expozitionale.
Expozitia a fost un prilej prin care administratiile locale prezentau vizitatorilor realizarile trecute si proiectele viitoare, fiecare având câte un pavilion separat (Pavilionul Cadastrului, Pompierilor, Serviciului Sanitar, Serviciului Pavajelor, Postei, Societatii de Gaz si Electricitate care a organizat un muzeu tehnic etc.). Dintre acestea, unul dintre cele mai mari pavilioane ale expozitiei a fost Pavilionul Cadastrului în care au fost expuse machete ilustrând evolutia Bucurestiului, precum si proiecte de amenajare ale unor spatii publice în curs de executare.

Tot cu aceasta ocazie s-au facut diferite reamenajeri în oras. Astfel a fost reamenajata piata Maresal Joffre (actuala piata Libertatii) de la intrarea principala în parc, plasând în centrul ei Fântâna Zodiac. Fântâna, care se anunta a fi prima dintr-o serie de fântâni ce urmau a fi realizate, a fost proiectata de arhitectul Octav Doicescu si decorata cu mozaicuri de sculptorul Mac Constantinescu. În plus, au fost finalizate o serie de lucrari edilitare precum amenajarile din zona Garii de Nord, îngradirea terenurilor virane din oras, amenajarea Dealului Patriarhiei în partea dinspre bulevardul Maria si strada 11 Iunie, pavarea strazilor din jurul Parcului Carol, largirea si pavarea Soselei Cotroceni si a strazilor din vecinatatea sa, deschiderea gradinii botanice, pavarea pietei Universitatii si amenajarea ei odata cu amplasarea statuii lui Spiru Haret. De asemenea au fost dezvelite busturile dr. Brândza si Anton Pann. În aceasta perioada au fost construite doua linii de tramvai care sa deserveasca Parcul Carol si stadionul O.N.E.F.



Amenajarea Pietei Maresal Joffre si lucrarile de la Fantana Zodiacului - 
Luna Bucurestilor 1935. Foto A. Gh. Ebner.


Lucrarile pentru amenajarea intrarii principale in Expozitia urbanistica
din Parcul Carol I. Luna Bucurestilor 1935. Foto: A. Gh. Ebner.


Lucrarile de amenajare a Cartierului Vechi din Parcul Carol I.
Luna Bucurestilor 1935. Foto: Primaria Municip. Bucuresti. Biroul Fotografic.


Al. G. Donescu, Primarul General al Capitalei, in ziua de 2 Mai 1935,in santierul Cartierului Vechi din expozitia Luna Bucurestilor 1935. Foto: Primaria Municip. Bucuresti. Biroul Fotografic.


Luna Bucurestilor 1935. Lucrari. Vederea Cartierului Vechi, spre biserica Sf. Gheorghe. 
Foto: A. Gh. Ebner.


Luna Bucurestilor 1935. Lucrari. Turnul Coltei in lucru. 
Foto Primaria Municip. Bucuresti. Biroul Fotografic.


Carol al II-lea, felicitand pe Al. G. Donescu, Primarul General al Capitalei,
pentru lucrarile Lunei Bucurestilor. Fotografie luata in fata pavilionului Regal
din Parcul Carol I. 1935. Foto Primaria Municip. Bucuresti. Biroul Fotografic.


Luna Bucurestilor 1935. Panou de afisaj de la podul Senatului. Foto Arhitect Alex. Petit.


Intrarea principala in Expozitia urbanistica din Parcul Carol I.
Luna Bucurestilor 1935. Foto Arhietct Alex. Petit.


Intrarea principala a expozitiei vazuta din interiorul parcului. Luna Bucurestilor 1935. Foto Primaria Municip. Bucuresti. Biroul Fotografic.


Luna Bucurestilor 1935. Carol al II-lea taie panglica fantanei Zodiacului
in ziua de 9 Mai 1935. Foto Primaria Municip. Bucuresti. Biroul Fotografic.


Carol II, Marele Voievod Mihai, Principele Nicolae insotiti de Al. G. Donescu in cartierul vechi, din expozitia Luna Bucurestilor 1935. Foto J. Berman.


Macheta Municipiului Bucuresti expusa in Pavilionul Cadastrului.
Luna Bucurestilor 1935. Foto: A. Gh. Ebner.


Carol al II-lea in fata machetei orasului la Expozitia Luna Bucurestilor 1935.
Foto: J. Berman.


Luna Bucurestilor 1935. Pavilionul Cadastrului din Parcul Carol. Foto: A. Gh. Ebner.


Luna Bucurestilor 1935. Carol II, Principele Nicolaie, Mihai si
Al. G. Donescu la intrarea principala in expozitie. Foto: J. Berman.


Inscriptia de pe piatra inaugurala a Lunii Bucurestilor 1935
aflata in Pavilionul Cadastrului din Parcul Carol. 1935. Foto A. Gh. Ebner.


Luna Bucurestilor 1935. Carol al II-lea in timpul vizitarii expozitiei. Foto J. Berman.


Luna Bucurestilor 1935. Intrarea in pavilionul orasului al Expozitiei.
Foto Primaria Municip. Bucuresti. Biroul Fotografic.


Dioramele din Pavilionul Municipiului din Parcul Carol.
Luna Bucurestilor 1935. Foto A. Gh. Ebner.


Afis pentru Luna Bucurestilor 1935. Afisul pictorului Schweitzer Cumpana pentru expozitia nationala de vanatoare, executata in atelierele Luceafarul. Foto Primaria Municip. Bucuresti.


Luna Bucurestilor 1935. Expozitia. Muzeul de vanatoare. 
Foto Primaria Municip. Bucuresti. Biroul Fotografic.


Luna Bucurestilor 1935. Expozitia. Oficiul postal si libraria.
Foto Primaria Municip. Bucuresti. Biroul Fotografic.


Luna Bucurestilor 1935. G. Tatarescu si membrii guvernului in expozitia de vanatoare in seara de 24 Mai 1935. Foto Primaria Municip. Bucuresti. Biroul Fotografic.


Pavilionul pompierilor. Luna Bucurestilor 1935. Foto A. Gh. Ebner.


Luna Bucurestilor 1935. Expozitia. Pavilionul pavajelor. Foto A. Gh. Ebner.


Ghiseele amenajate in Gara de Nord pentru vizarea carnetelor de participare.
Luna Bucurestilor 1935. Foto: Primaria Municip. Bucuresti. Biroul Fotografic.


Afis pentru Luna Bucurestilor 1935. Afis fotografic realizat de Directia Presei in atelierele Adevarul. Foto Primaria Municip. Bucuresti. Biroul Fotografic.


Afis pentru Luna Bucurestilor 1935. Afis fotografic realizat de Directia Presei in atelierele Adevarul. Foto Primaria Municip. Bucuresti. Biroul Fotografic.


Marele Voievod Mihai si colegii de clasa insotiti de Al. G. Donescu, primarul general al Capitalei, vizitand expozitia din Parcul Carol. Luna Bucurestilor 1935. Foto Primaria Municip. Bucuresti. Biroul Fotografic.


Luna Bucurestilor 1935. Expozitia. Pavilionul industriilor casnice romanesti.
Foto Primaria Municip. Bucuresti. Biroul Fotografic.


Intrarea principala in cartierul Vechi. Luna Bucurestilor 1935. Foto Arhitect Alex. Petit.


Luna Bucurestilor 1935. Tramvaiul cu cai. Foto Primaria Municip. Bucuresti. Biroul Fotografic.


Tramvaiul cu cai la expozitia Luna Bucurestilor 1935. Foto Primaria Municip. Biroul Fotografic.


Luna Bucurestilor 1935. Expozitia. Aspect din cartierul vechi. Foto: Arhitect Alex. Petit.


Casa Antim cu tipografia lui C. A. Rosetti din expozitia din Parcul Carol.
Luna Bucurestilor 1935. Foto: A. Gh. Ebner.


Libraria SOCEC din Cartierul Vechi. Luna Bucurestilor 1935. Foto: J. Berman.


Aspect din Cartierul Vechi. Luna Bucurestilor 1935. Foto Primaria Bucuresti. Biroul Fotografic.


10 Mai 1935. Carol al II-lea, familia regala si membrii guvernului in timpul serviciului religios. Foto Primaria Municip. Bucuresti. Biroul Fotografic.


Luna Bucurestilor 1935. Carul alegoric al scoalei de Arte si Meserii la serbarile Tinerimei Romane. Foto L. Mathei.


Luna Bucurestilor 1935. Ion Inculet Ministrul Internelor si Al. G. Donescu, in ziua defilarii carelor alegorice ale Muncii. Foto L. Mathei.


Carele alegorice ale muncii, 26 Mai 1935. Bucur ciobanul. Foto Primaria Municip. Bucuresti. Biroul Fotografic.


Carele alegorice ale muncii. 26 Mai 1935. Rochia moderna. Foto Primaria Municip. Bucuresti. Biroul Fotografic.


Carele alegorice ale muncii. 26 Mai 1935. Broderia. Foto Primaria Municip. Bucuresti. Biroul Fotografic.


Luna Bucurestilor 1935. Fanfara la defilarea Tinerimii Romane. Foto L. Mathei.


Luna Bucurestilor 1935.  Elevii liceului Manastirea Dealului la serbarile Tinerimei Romane. Foto: L. Mathei.
 

Luna Bucurestilor 1935. Arenele Romane, in ziua concertului de tarafuri. Foto L. Mathei.


Luna Bucurestilor 1935. Carol, la serbarile din ziua de 8 Iunie 1935.
Foto Primaria Municip. Bucuresti. Biroul Fotografic.


Luna Bucurestilor 1935. Taraful Ioana de la Gorj la concursul de tarafuri  in ziua de 26 Mai 1935. Foto L. Mathei.


Luna Bucurestilor 1935. Carol II, Voevodul Mihai si membrii guvernului la ziua sporturilor, 8 Iunie 1935, pe stadionul O.N.E.F. Foto Primaria Municip. Bucuresti. Biroul Fotografic.


Luna Bucurestilor 1935. Carol II, decorandu-l pe Dl. Primar General Al. G. Donescu in ziua de 6 Iunie 1935. Foto Primaria Municip. Bucuresti. Biroul Fotografic.


Carol al II-lea, la concursul de automobile din Sos. Jianu cu ocazia Lunei Bucurestilor 1935, Mai 1935. Foto Primaria Municip. Bucuresti. Biroul Fotografic.

================================================

1936

Din 1936, festivalul Luna Bucurestiului a devenit o manifestare cu caracter international, prin participarea tarilor din Mica Intelegere (Cehoslovacia si Iugoslavia). Festivalul s-a mutat de aceasta data in Parcul Herastrau. In cadrul acestei editii a fost inaugurat Muzeul Satului, precum si Fantana Miorita din zona de nord a Capitalei. Luna Cartii, parte a festivalului Luna Bucurestiului a reprezentat de asemenea, un punct central al editie din acest an.

„Expozitia Regalitatii, Expozitia Micei Antante, Expozitia Culturii, Expozitia Satului Românesc, Parcul National”, toate aceste amenajari din zona de nord a Bucurestiului s-au inaugurat într-un cadru festiv, la 9 mai 1936, asa cum prezenta, cu mândrie, afisul. Erau chemasi sa le viziteze nu numai locuitorii capitalei, ci si cei cu ceva dare de mâna din tara; lor li se promiteau reduceri mari la hoteluri si restaurante. Un rol foarte important în realizarea acestui complex de agrement demn de o capitala europeana l-a avut arhitectul Octav Doicescu, supranumit mai târziu „parintele cartierului Primaverii”. Si nu numai el…

Lacul Herastrau, aflat pe râul Colentina între lacurile Baneasa si Floreasca, fusese amenajat între 1930-1935 prin asanarea mlastinilor. Apoi, pe locul unui vechi baraj pentru o moara, s-a instalat ecluza proiectata de inginerul Dorin Pavel si inaugurata si ea în cursul „Lunei Bucurestilor”; la bordul primului vaporas care a trecut prin ecluza s-a aflat regele Carol al II-lea.

La concretizarea ideii de înfiintare a unui muzeu al satului au contribuit profesorul Dimitrie Gusti, Henri Stahl, Victor Ion Popa. Ei si altii au coordonat cercetarile monografice, amenajarea terenului, aducerea caselor în 56 vagoane de tren.

29 de gospodarii taranesti reprezentative, o biserica de lemn, cinci mori de vânt, o moara de apa, un teasc de ulei, o povarna, o cherhana, o cârciuma, sase fântâni, câteva troite si un scrânciob au fost aduse si montate pe malul lacului, cu ajutor financiar de la Fundatia Culturala Regala „Principele Carol”. La deschiderea portilor Muzeului Satului, tot în „Luna Bucurestilor”, au fost personalitati culturale si politice, membri ai guvernului si, bineînteles, Carol al II-lea.

De la inaugurarea din 1936 si pâna astazi, zona de agrement a Herastraului a trecut prin distrugeri, modificari, îmbunatatiri. Dar, la fel ca în anii antebelici, a ramas unul dintre centrele vitale de agrement ale Bucurestiului.


"Luna Bucureştilor 1936"
organizată în Parcul Naţional Regele Carol al II-lea (Herăstrău)

1. România,   2. Cehoslovacia,   3. Iugoslavia,   4. Pavilonul Regalitaţii,   
5. Liga Naţională,  6. Pavilonul Municipal,   7. Pavilionul cultural,   
8. Mica industrie,  9. Asistenţa socială,  10. Timbre,   11. Poşta,   12-13. WC,   
14. Administraţie,  15-16. Case de bilete,   17-18. Restaurante,   19-20-21. Cofetării.


Santierul Lunii Bucurestilor 1936. Amenajarea restaurantului de pe insula. Foto Arhitect Alex. Petit.


Construirea podului din Parcul Regele Carol II-lea. Aprilie 1936. Foto Primaria Municip. Bucuresti. Biroul Fotografic.


Luna Bucurestilor 1936. Mori de apa si de vant la Muzeul Satului 1936. Foto Primaria Municip. Bucuresti. Biroul Fotografic.


Luna Bucurestilor 1936. Casa din Tilisca, Jud. Sibiu (expozitia satului in timpul lucrului). Foto Primaria Municip. Bucuresti. Biroul Fotografic.


Malul lacului Herastrau, in fata pavilioanelor Expozitiei Luna Bucurestilor 1936. Aprilie 1936. Foto Primaria Municip. Bucuresti. Biroul Fotografic.


Luna Bucurestilor 1936. Arhitectii expozitiei Luna Bucurestilor 1936. Foto Primaria Municip. Bucuresti. Biroul Fotografic.
 
 
 
 
Luna Bucurestilor 1936. Pavilionul Romania, Cehoslovacia, Jugoslavia in timpul lucrarilor de finisaj. Foto Primaria Municip. Bucuresti. Biroul Fotografic.
 
 
 
Arhitectii Directiei Lucrarilor Noi: George Ionescu, C. Jojea, Sorin Mincu, Octav Doicescu si Eugen Fonescu, in incinta expozitei Luna Bucurestilor 1936. Aprilie 1936. Foto J. Berman.


Luna Bucurestilor 1936. Curtea de Onoare a Expozitiei. Foto Primaria Municip. Bucuresti. Biroul Fotografic.


Vedere spre Pavilionul Regalitatii, Luna Bucurestilor 1936. Foto Primaria Municip. Bucuresti. Biroul Fotografic.


Vizita A. S. Regale Principele Nicolae, la santierul  Lunei Bucurestilor in ziua de 26 Aprilie 1936. Foto J. Berman.


Luna Bucurestilor 1936. Stalpii decorativi de la intrarea Expozitiei. Foto W. Weiss.


Pavilionul Regalitatii de la Expozitia  Luna Bucurestilor 1936. Foto J. Berman.


Aspect din Curtea de Onoare a Expozitiei  Luna Bucurestilor 1936. in timpul constructiei pavilioanelor in luna Martie 1936. Foto J. Berman.


Luna Bucurestilor 1936. Pavilionul Femeilor Romane, Municipal si al Cartii. Foto: W. Weiss.


Pavilionul Micii Intelegeri - Cehoslovacia. Luna Bucurestilor 1936. Foto Primaria Municip. Bucuresti. Biroul Fotografic.


Restaurantul de pe malul lacului Herastrau. Mai 1936. Foto Primaria Municip. Bucuresti. Biroul Fotografic.


Regele Carol II-lea si Oficialitatile la inaugurarea Lunei Bucurestilor 1936, 9 Mai 1936. Foto: J. Berman.


Serviciul religios, la inaugurarea expozitiei Luna Bucurestilor 1936. Foto J. Berman.


Al. G. Donescu, rostind cuvantarea la inaugurarea Lunei Bucurestilor 1936. Foto J. Berman.


Regele Carol II-lea, taie panglica expozitiei Luna Bucurestilor. 9 Mai 1936 Foto J. Berman.


Regele, Marele Voievod Mihai si membrii guvernului, la inaugurarea Lunei Bucurestilor 9 Mai 1936. Foto: J. Berman.


Carol al II-lea, dexvelind placa comemorativa a expozitiei Luna Bucurestilor 1936. Foto: J. Berman.


Al. G. donescu, primarul General al Capitalei, prof. D. Gusti in ziua inaugurarii Muzeului Satului, 17 Mai 1936. Foto: J. Berman.


Serbarea din ziua de 21 Mai, la Muzeul Satului. Foto J. Berman.


Al. G. Donescu, Primarul General al Capitalei, Cezar Mereuta si Vasile Pana Buescu, consilieri, la Muzeul Satului in anul 1936. Foto J. Berman.


Carol al II-lea in pavilionul cartii, al Lunei Bucurestilor 1936. Foto J. Berman.


Carol II-lea si scriitorii in ziua de 9 Mai 1936, la inaugurarea Lunei Bucurestilor 1936. Foto Primaria Municip. Bucuresti. Biroul Fotografic.


Colt din pavilionul Regalitatii al expozitiei Luna Bucurestilor 1936. Foto J. Berman.


Colt din pavilionul Regalitatii al expozitiei Luna Bucurestilor 1936. Foto J. Berman.

===============================================


1937




Vaporul Luna Bucurestilor 1937 in ziua lansarii, 7 Mai 1937. Foto L. Matei.


Vaporul Luna Bucurestilor 1937 in ziua lansarii 7 Mai 1937. Foto L. Matei.


Luna Bucurestilor 1937. Perechea Stoica Samurascanu cu 67 ani de casnicie. 4 Iulie 1937. Foto J. Berman.


Luna Bucurestilor 1937. Familia lui Constantin Stoica din prelungirea 13 Septembrie, cu 12 copii. 4 Iulie 1937. Foto J. Berman.


Echipa postului de Radio-difuziune experimenteaza pe lacul Herastrau instalatia de transmitere in ajunul inaugurarii Lunei Bucurestilor. 8 Mai 1937. Foto Primaria Municip. Bucuresti. Biroul Fotografic.

=================================================


1939

Echipa postului de Radio-difuziune experimenteaza pe lacul Herastrau instalatia de transmitere in ajunul inaugurarii Lunei Bucurestilor. 8 Mai 1937. Foto Primaria Municip. Bucuresti. Biroul Fotografic.
 
 
 
Santierul expozitiei Luna Bucurestilor 1939. Intrarea din soseaua Jianu a Parcului Regelui Carol II. Foto A. Gh. Ebner.
 
 
 
 Lucrarile pentru amenajarea curtii de Onoare ai a aleii Restauratiei din Parcul Regele Carol II. Situatia la 2 Mai 1939. Foto L. Matei.
 
 
Pavilionul cel mare al expozitiei Luna Bucurestilor 1939 in timpul constructiei. 2 Mai 1939. Foto L. Matei.
 
 
 
 Invelirea cu tabla a pavilionului cel mare al expozitiei  Luna Bucurestilor 1939. 2 Mai 1939. Foto L. Matei.
 
  
 
 Aleea Restauratiei. Iunie 1939. Foto A. Gh. Ebner.
 
 
 
Asezarea fantanei Modura din Parcul Regele Carol II. 2 Mai 1939. Foto: L. Matei.
 
 
 
 Fantana Modurei  Luna Bucurestilor 1939. Foto C. Tadeu.
 
 
 
 Intrarea principala din sos. Jianu. Foto C. Tadeu.
 
 
 
Intrarea principala a pavilionului cel mare al expozitiei  Luna Bucurestilor 1939. Vedere luata in luna Iunie 1939. Foto C. Tadeu.
 
 
 
Intrarea principala a pavilionului cel mare al expozitiei  Luna Bucurestilor 1939. Vedere luata in luna Iunie 1939. Foto C. Tadeu.
 
 
 
 Aspect din curtea expozitiei Luna Bucurestilor 1939. Vedere luata in luna Iunie 1939. Foto C. Tadeu.
 
 
 
Latura dinspre lac a pavilionului cel mare al expozitiei Luna Bucurestilor 1939. Vedere luata in luna Iunie 1939. Foto C. Tadeu.
 
 
 
Aspect de pe terasa restaurantului Pescarus. Iunie 1939. Foto C. Tadeu.
 
 
 
Vedere partiala a pavilionului central, Luna Bucurestilor 1939. Foto C. Tadeu.
 
 
 
 Interiorul restaurantului Pescarus. Iunie 1939. Foto C. Tadeu.
 



Photo W. Prager



No comments:

Post a Comment

Featured post

Casa Meitani

Subiect: Casa Meitani Autor: Cornel D. Perioada: 1825-1935 Foto: Diverse Adresa: Calea Victor...

Popular Posts

Total Pageviews