Sunday 16 February 2020

24 Aprilie 1944 Part II


Subiect: Bombardamentele aliate
Autor:
Perioada: 24 Aprilie, 1944
Foto: Necunoscut
Localizare:Cartierul Griviţa Calea Griviţei
Contributii:
.




Ziua de 24 aprilie 1944 a fost o alta zi fatidica cu  bombardamente aerien asupra orașelor București.și Ploiești, Numarul aproximativ al avioanelor a fost in jur de sase sute.
In București au fost bombardate cartierele din jurul Atelierelor CFR, zona Chitila, si de asemenea cartierele Bucureștii Noi, Dămăroaia și Școala de Agricultură.
Bombardamentele au fost efectuate in valuri si au fost efectuate si ziua si noaptea. Intervalul de timp dintre bombardamente a variat fiind cateodata efectuate la intervale destul de mici iar dupa untimp de liniste indelungata sa inceapa din nou. Atacurile din timpul zilei au fost efectuate decatre  bombardierele americane, iar cele de noapte, de cele bombardierelor engleze.
Următoarele fotografii prezinta efectele devastatoare pe care le-a suferit Cartierul Griviţa si Calea Griviţei.

























2 comments:

  1. "AGERPRES va recomandă citirea cu atentie a termenilor şi condiţiilor pentru folosirea in condiţii adecvate a site-ului. Vizitarea acestui site implică acceptarea termenilor şi condiţiilor de mai jos.

    TERMENI SI CONDIŢII:
    Folosirea site-ului www.agerpres.ro presupune acceptarea de către utilizatori a tuturor termenilor şi condiţiilor precum şi a dreptului AGERPRES de a efectua modificări asupra conţinutului site-ului fără vreo instiinţare prealabilă.

    Conţinutul acestui website (text, grafica, logo, iconuri, imagini) cade sub incidenta dreptului de autor prevăzut de legea română. Dreptul de autor pentru materialele partenerilor şi colaboratorilor noştri le aparţine acestora şi sunt reproduse cu acceptul lor."

    Sursa:
    https://www.agerpres.ro/pages/termeni

    ReplyDelete

Featured post

Casa Meitani

Subiect: Casa Meitani Autor: Cornel D. Perioada: 1825-1935 Foto: Diverse Adresa: Calea Victor...

Popular Posts

Total Pageviews